25 Nisan 2024 17:58

Anasayfa

undefined...

 

Windows Sanal sunucumuza Plesk Onyx panel kurulumunu anlatacağız. Sanal sunucularımıza  kontrol paneli kurulumu oldukça kolay ve kullanışlı. Ayrıca 14 gün süre ile deneme lisansı ile ücretsiz kullanım sağlayabilmekteyiz. Şimdi kurulum işlemlerimize geçelim.


1- Windows Server sistemimize bağlı iken tarayıcımızı açıyor ve http://autoinstall-win.plesk.com/plesk-installer.exe linkini kopyalayarak Plesk yükleyicisini bilgisayarımıza indiriyoruz ve açıyoruz.

 windows için plesk setup

 

2- Windows Serverımıza ait Administrator kullanıcı adı ve şifresini girip login diyoruz.

windows için plesk panel kurulum  

3- Karşımıza gelen ekranda Install or Upgrade Product yazısına tıklıyoruz.

 plesk panel install or upgrade

  

4- Plesk kutusunu işaretliyor ve "Install version" yazan kısımdan yükleyeceğimiz Plesk sürümünü seçiyoruz. Biz Plesk Onyx 17.5.3 (Stable) sürümünü işaretledik. Continue diyerek kurulumumuza devam ediyoruz.

 

 plesk panel sürüm seçimi

 

5- Sıradaki ekran Plesk yükleme tipi soruluyor. Biz "Recommended" yani önerilen ayarları tercih ediyoruz. Siz tabiki "Full" diyerek tam kurulum veya "Custom" seçeneğini seçerek dilediğiniz bileşenleri kurabilirsiniz. "Recommended" ı seçerek Continue diyor ve devam ediyoruz.

 

 plesk panel kurulum ayarları

6- Kurulumumuzun bu adımında gelen üstteki ayarları dokunmayarak "Plesk administrator password" kısmına Plesk yetkili girişi için kullanacağımız parolayı belirterek devam ediyoruz.

 

 plesk panel şifre belirleme

 

7- Kurulum işlemimiz başladı ve herşey sorunsuz görünüyor. Kurulum işlemlerine ait logları ekranımızda görüyoruz. Yaklaşık olarak kurulum 30 dk ila 1 saat arası sürebilir. 

plesk panel kurulum ekranı

 

Kurulum işlemimiz tamamlandığında ok butonu belirecek tıklayıp tarayıcımızı kapatarak çıkalım. Kurulum işlemimiz tamamlandı. Geriye kalan birkaç basit adımımız daha var. 

8- Masaüstümüzde Plesk Onyx simgesi belirecek tıklıyoruz.SSL ile ilgili uyarıyı gelişmiş sonrasında devam et diyerek geçiyoruz.

Ya da bu alana ulaşmak için aşağıdaki gibi ip adresiniz ve port numarasıyla giriş yapabilirsiniz.

https://ipadresiniz:8443 veya http://ipadresiniz:8880

 Bağlantı gizli değil uyarısı

 

9- Plesk Kullanıcı adı ve parola ekranı karşımıza gelecek. Belirlediğimiz kullanıcı adı ve parolayı girerek login diyoruz.

 plesk panel giriş ekranı

 

10- Gelen ekrandan biz örnek olarak "Corporate / Business Use" ve alttaki seçenekten "Power User view" i seçerek ok diyoruz.

Tabii ki siz kendinize uygun olan seçeneği seçmelisiniz. 

 

plesk kullanım amacı

 

11- Gelelim diğer adıma. Full hostname kısmına buraya örnek olarak "server.alanadiniz.com" yazdık. Hemen altındaki Administrator's preferences kısmından kendimize şifre oluşturup "OK" butonuna tıklıyoruz.

 

plesk domain belirleme 

 

12- Gerekli alanları kendinize göre değiştirip "I confirm that I've read and accepted the End-User License Agreement *" seçeneğini tıklayarak ilerliyoruz. 

 

 plesk kullanıcı bilgileri doldurma ekranı

13- Plesk panel kullanıma hazır, artık son birkaç adım kaldı. Bizden lisans satın almamızı veya 14 günlük test lisansı oluşturmamızı öneriyor. "14 day full feautered trial license" yazısını tıklayarak yeni lisans kodu oluşturacağız.

 

 Plesk panel trial lisans oluşturma

14- Açılan adresteki formu kendimize göre doldurup "get my license key now" diyerek deneme lisans kodumuzu alıyoruz.

 

 Plesk panel trial lisans formu

15- Lisans kodumuz karşımızda. Lisans kodumuzu seçip kopyalayalım.

 

Plesk panel trial lisans

 

16- Kopyaladığımız lisansımızı plesk ekranına dönüp "install key" diyerek  ilgili alana yapıştırıp ok diyoruz.

 

Plesk panel trial lisansı aktif etme

 

Plesk panel trial lisansı aktif etme

 

17- Plesk Kontrol Paneli kullanıma hazır!

 

Plesk panel kullanıma hazır

 

Plesk

hakkında diğer konular

Makdos Bilişim Teknolojileri 2015 - 2022