28 Nisan 2024 12:50

Anasayfa

undefined...

Bireylerin ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde sql server'ın farklı sürümleri vardır.SQL Server 2016'nın sürümleri ve ve tanımları aşağıdaki gibidir.

 

Enterprise:Tüm özellikleri üzerinde bulunduran sürümdür.Görev açısından kritik veritabanı iş zekası ve gelişmiş analitik iş yükleri için kapsamlı veri merkezi yetenekleri sunar.Kurumsal kullanım için hazırlanmıştır.Core bazlı lisanslanır, sınırsız kullanıcı desteği vardır.İşletim sisteminin desteklediği işlemci ve ram’in hepsini kullanabilir, işlemci ve ram kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur.Maksimum veritabanı boyutu olarak 524 PB desteklemektedir.

 

Standard:Standart veritabanı işlevleri için kullanabileceğiniz versiyonudur.Görev açısından kritik olmayan iş yükleri için minimum IT kaynağıyla temel veri yönetimi ve iş zekası yetenekleri sağlar.Departmanların ve küçük kuruluşların uygulamalarını kullanım için hazırlanmıştır.Core bazlı lisanslanır.Kullanıcı başına SQL User CAL lisansı almanız gerekiyor.Fiziksel ve sanal ortamlarda maksimum 4 soket veya 24 fiziksel veya sanal çekirdek kullanılabilir. Sanal ortamlarda, sanal makinanın Cpu’larını bu yapılandırmaya göre ayarlamak önemlidir, aksi takdirde sql server sanal cpu’ları tam olarak kullanamaz.Maksimum ram olarak 128 GB , veritabanı boyutu olarak 524 PB desteklemektedir.

 

Web:Küçükten büyüğe Web sahipleri için ölçeklenebilirlik, uygun fiyat ve yönetilebilirlik özellikleri sağlamaktadır.Web hosting ve providerlar için düşük maliyetli bir seçenektir.Web sürümü yalnızca üçüncü taraf barındırma hizmeti sağlayıcıları tarafından kullanılabilir.Fiziksel ve sanal ortamlarda maksimum 4 soket veya 24 fiziksel veya sanal çekirdek kullanılabilir. Maksimum ram olarak 64 GB , veritabanı boyutu olarak 524 PB desteklemektedir.

 

Developer:Enterprise sürümündeki gibi tüm özellikler, bu sürümde mevcuttur fakat yasal olarak ticari olarak kullanılamaz.DBA ve yazılımcıların uygulamaları kullanması yerine geliştirme ve test sistemi olarak kullanım için bu sürüm sunulmuştur.İşletim sisteminin desteklediği işlemci ve ram’in hepsini kullanabilir, işlemci ve ram kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur.Maksimum veritabanı boyutu olarak 524 PB desteklemektedir.Ücretsizdir.

 

Express:Masaüstü ve küçük sunucu veri odaklı uygulamaları öğrenmek ve oluşturmak için idealdir. İstemci uygulamaları oluşturan bağımsız yazılım satıcıları, geliştiriciler ve hobiler için en iyi seçimdir. Daha gelişmiş veritabanı özelliklerine ihtiyacınız varsa, SQL Server Express sorunsuz bir şekilde SQL Server'ın diğer üst sürümlerine yükseltilebilir. Fiziksel ve sanal ortamlarda maksimum 1 soket veya 4 fiziksel veya sanal çekirdek kullanılabilir. Maksimum ram olarak 4 GB , veritabanı boyutu olarak 10 GB desteklemektedir.Ücretsizdir.

 

Evaluation:180 günlük deneme sürümüdür. 

Makdos Bilişim Teknolojileri 2015 - 2022