15 Şubat 2023 15:22

Ömer U.

E-Mail

Windows Posta Uygulamasına Nasıl E-posta Kurulur?

Anasayfa

E-Mail

Windows Posta Uygulamasına Nasıl E-posta Kurulur? ...

Başlat menüsüne girip Posta uygulamasına girin. Hoşgeldiniz ekranından sonra karşınıza aşağıdaki Hesap ekle menüsü gelecektir. Bu menüden Gelişmiş Kurulum’u seçin.

Gelişmiş kurulum menüsünden İnternet e-posta butonuna tıklayın.

İnternet e-posta hesabı kurulumuna başlayabilirsiniz. İstenen bilgilerle alakalı detaylı açıklamalar aşağıda bulunmaktadır. 

E-posta adresi : Posta uygulamasının sol bölmesinde göreceğiniz addır.

Kullanıcı Adı : Bu, tam e-posta adresinizdir.

Parola : E-posta hesabınızın parolasını girin.

Hesap adı : Bu, Posta uygulamasının sol bölmesinde ve Hesapları Yönet bölmesinde göreceğiniz addır. İstediğiniz adı seçebilirsiniz.

İletilerinizi bu adı kullanarak gönderin : Alıcıların, iletinizi aldığında görmesini istediğiniz adı girin.

Gelen e-posta sunucusu : Bu bilgiyi ISS’nizden veya yöneticinizden alabilirsiniz. Gelen posta sunucusu adresi genellikle mail.domain.com veya imap.domain.com biçimindedir. Çoğu e-posta hesabı için bu bilgiyi POP ve IMAP sunucu adı başvurusu bölümümüzde bulabilirsiniz.

Hesap türü : POP3 veya IMAP4’ü seçin. Çoğu e-posta hesabı IMAP4’ü kullanır. Hangisini seçeceğinizi bilmiyorsanız ISS’nize başvurun.

Not: POP, e-posta hizmetinizle iletişim kurarak ve tüm yeni iletilerinizi oradan indirerek çalışır. IMAP, bulunduğunuz her yerden ve her cihazdan e-postanıza erişmenizi sağlar. Bu sebeple IMAP kullanmanızı tavsiye ederiz.

Giden (SMTP) e-posta sunucusu : Bu bilgiyi ISS’nizden veya yöneticinizden alabilirsiniz. Giden e-posta sunucusu adresi genellikle mail.domain.com veya smtp.domain.com biçimindedir.

Varsayılan olarak, pencerenin altındaki dört onay kutusunun tümü seçilidir. Çoğu e-posta hesabı için bu seçeneklerde değişiklik yapılması gerekmez. 

Gerekli alanları doldurduktan sonra Oturum aç butonuna tıklayıp işlemi tamamlayın.

Yukarıdaki ekrana ulaştığınızda kurulum tamamlanmış olacaktır.

Makdos Bilişim Teknolojileri 2015 - 2025