28 Mart 2024 20:54

Anasayfa

undefined...

2014'ten itibaren, ICANN (İnternet'te İnternet için bir yönetim organı olan Tahsisli İsimler ve Numaralar İnternet Kurumu), alan adlarını kaydeden şirketlerin alan adını kayıt edenin kim olduğuna dair bilgilerin girilmesini zorunlu hale getirdi. Sahiplik bilgileri, alan adını satın alındıktan sonra ICANN tarafından genel bir liste olan "WHOIS" adlı bir veritabanına giriyor.

WHOIS'deki alan adınız yeni, eksik veya yakın zamanda değiştirilmişse, kayıt tarihinden itibaren 15 gün içinde e-mail adresinize kimliğinizi doğrulamak için bir onay e-postası gönderilmektedir. Eğer gönderilen bu e-postadaki doğrulama kaydını yapmaz iseniz, mail adresi onaylanmadığı için alan adı askıya alınıp kapatılmaktadır.  Bu işlem, alan adı sahiplerinin güncel ve  tam kayıtlarını tutularak hesap verebilir olmalarını ve şeffaf kalmalarını sağlamak içindir.

Bu durumda kalmamak için öncelikle yeni alan adı kayıt işleminde whois bilgilerinde tanımladığınız e-posta adresi kısmına daha önce onaylanmış bir e-posta adresinizi yazarak doldurunuz. 

Daha önceden onaylı bir e-posta adresiniz yoksa tanımlayacağınız yeni e-posta adresine kayıt işleminden hemen sonra gelecek olan e-posta içeriğindeki onay linkine tıklayıp bu e-posta adresini bir defalık kayıt ederek sorunu giderebilirsiniz.

Not: E-posta adresinizi bir defa onayladığınızda aynı e-posta adresini yeni bir alan adı alırken bu sorunu tekrar yaşamamak için kayıt işlemlerinde kullanabilirsiniz.

 

Alan adınızı doğrulamanız gerektiğini nasıl anlarsınız?

Yukarıda söylediğimiz gibi, bu, yeni olan, eksik WHOIS bilgisine sahip olan veya bilgileri son zamanlarda değiştirilen alan adları için de geçerlidir. Bunun sizin için geçerli olup olmadığını anlamanın kolay bir yolu, kayıt sitenizin web sitesinde oturum açmanız, alan adları listenizi kontrol etmeniz ve bunlardan herhangi birinin "Doğrulama Beklemede (Pending Verification)" olarak listelenip listelenmediğine bakın veya size iletişim bilgilerinizi doğrulama seçeneği sunmaktır .

Makdos Bilişim Teknolojileri 2015 - 2022